AZ AUTÓMENTŐ HÍVÁSA

Autómentő

Non stop autómentés és Bikázás szolgáltatásunk 0-24 óráig rendelkezésükre áll Dunaharaszti és Budapest környékén, valamint Magyarország teljes területén. 

Autómentés külföldről!

A tréleres autómentő feladata elsősorban a lerobbant, műszaki hibás és balesetben sérült, karambolos autók elszállítása rendeltetési helyükre. Lemerült akkumulátor esetén a Bikázás feladatát professzionális, csúcsfeszültség elleni védelemmel ellátott indító készülékkel oldjuk meg, így nem éri károsodás járműve érzékeny elektronikáját.

Az autómentő járműveket több kategóriába soroljuk. Minden kategóriának megvannak az autómentő eszközei és ebből adódóan a lehetőségei és a korlátai. 

Az Autómentés szempontjából az első és legköltséghatékonyabb a terepjáró + tréler autómentő szerelvény. 
Ennél a kombinációnál az autópálya díjon felül nem kell útdíjat fizetni, nincs tachográf és ezért nem kell kötelező pihenőidőket tartani, a legkedvezőbb fenntartási költségei vannak és a mentett jármű 4 utasa is kényelemben és biztonságban haza tud vele jutni. 

Terepjáró autómentővel a karambolos - futómű sérült autó mentése is gond nélkül megoldható, mindössze a megfelelő autómentő eszközökre lesz szükség. Ezekkel az eszközökkel minden vállalkozásnak rendelkeznie kell, amelyiknek tevékenysége az Autómentés. Az autómentő eszközöket szakavatott kezek igen hatékonyan tudják használni, elkerülve a mentett jármű további sérülését Autómentés közben.
Az autómentéshez használt terepjárók többsége 2.8 - 3.5 tonna vontatási súllyal rendelkezik, ezért nem jelent gondot a Terepjáró mentés , kisbusz mentés és furgon mentés sem. 

A terepjárós autómentés árképzését a következő linkre kattintva nézheti meg: Autómentés árak

Az Autómentés árak minden esetben egyedileg kerülnek kiszámításra a mentendő jármű súlya, a sérülés foka, valamint az útvonal hossza és minősége alapján. Az Autómentés árak kiszámolása mindössze 2 - 3 percet vesz igénybe.   

A következő kategória a 3.5 t összsúlyú autómentő teherautók. 

Ezek az autómentők speciális kiképzésű felépítményükről és a rakfelület elejére szerelt csörlőről könnyen felismerhetők. Létezik fix platós és hidro platós változat, melyek a terepjárók mögött lévő trélerekhez hasonlóan, elektromos csörlővel vannak felszerelve. 

Többféle fülkével vannak építve, melyek 2 - 6 személy befogadására alkalmasak a sofőrrel együtt. Raksúly kapacitásuk nem túl nagy, ezek az autómentők maximum 1100 - 1450 kg súlyú autót vihetnek biztonságosan és szabályosan. Ezek a raksúlyok kb a Toyota Yaris és a VW Golf közötti méretű autók szállítására elegendők, az ezeknél nagyobb autókkal már túlsúlyosak. 

Útdíjat még ezekre a járművekre sem kell fizetni és a járulékos fenntartási költségeik sem kiugróan magasak, ezért a lerobbant, vagy balesetben sérült autó utasainak számától függően, az Autómentés ezekkel is aránylag pénztárca kímélően megoldható egy kisautó mentése esetén.    

A harmadik kategória a 3.5 tonna feletti raksúlyú, hidro platóval, vagy daruval, vagy emelővillával szerelt autómentő teherautók, melyek össztömege általában 5 - 5.5 tonnától felfelé terjed. 

Ezek az autómentők a terepjárókhoz hasonlóan már a nagyobb furgonokat is el tudják szállítani a  helyszínről, amennyiben elegendő hosszúságú a rakterük.

Magas fenntartási költségük és útdíj fizetési kötelezettségük miatt az átlagember számára nehezen megfizethetőek, de sok Autómentésnél elkerülhetetlen az igénybevételük. Ilyen eset például amikor a jármű alja felakad egy műtárgyra, vagy tereptárgyra. Ha a járművet megpróbáljuk lehúzni az akadóról, akkor az autó alján lévő alkatrészek - szerelvények ( részecskeszűrő, katalizátor, jeladó kábelek, stb...) könnyen megsérülhetnek, amiknek a javítása - cseréje akár több százezer Forintra is rúghat. 

A másik eset, amikor a bajbajutott jármű egy mélyebb árokban köt ki, esetleg még fel is borult és az árokból történő kihúzáskor, vagy a felborult autó talpra állítása közben további sérüléseket szenvedhet. Ilyenkor az Autómentés  csak darus autómentővel lehetséges.

A fenti információkkal remélem sikerült segítenem abban, hogy szükség esetén milyen autómentőt hívjon.    

Autómentő eszközök
Autómentő eszközöknek nevezzük azokat a kellékeket, amik a legtöbb esetben nékülözhetetlenek az Autómentés feladatának elvégzéséhez.
Az elsőszámú elengedhetetlen autómentő kellék egy 4.5 tonnás, vagy annál nagyobb vonóerejű elektromos, illetve hidraulika által meghajtott csörlő. A csörlő választásánál nagyon fontos szempont, hogy megbízható gyártótól származzon! A nagyon olcsó, neve sincs csörlők fék és kuplung szerkezete megbízhatatlan, nagyon könnyen előfordulhat, hogy nem tartják meg a félig felvont autó súlyát és az legurul a rámpáról, ezzel súlyos balesetet és további károkat okozva. Többször találkoztam már hasonló esettel, ezért rendkívüli jelentőséggel bír, hogy az autómentő adjon a csörlője minőségére.
A másik hasznos autómentő eszköz a gurítókocsi, amit a futómű sérült járművek forgásra képtelen kerekei alá helyezünk az autó megemelése után és átveszi a mozgásképtelen kerék ( kerekek ) szerepét.
A hidraulikus emelő is az Autómentés fontos eszköze, mert ezzel tudjuk megemelni az autót ha gurítókocsit, vagy bármilyen más segédeszközt akarunk alátenni. 

Abban az esetben is hasznos lehet, ha a jármű alváza vagy küszöbe egy nem túl magas tárgyon akadt fent, mert a megemelés után az autót csörlővel le tudjuk vontatni a tárgyról. Legtöbbször az alacsony profilú emelő a jó választás, aminek az emelőmagassága közelíti, vagy meghaladja a 40 centimétert.
Az Autómentés eszközei közé sorolnám a rövid és hosszú, 1.5 és 4 méteres vontató hevedereket is, amiknek a teherbírása legalább 2 tonna, mert a 2 tonna teherbírású hevederek szakítószilárdsága minimum a terhelhetőség négyszerese, tehát statikus húzásnál 8 tonnánál szakadhatnak el.  

A rövid hevederre akkor van szükség, ha nincs meg a jármű becsavarható vonószeme, vagy ha egy korábbi vontatásnál letörött a vontatófül. Ilyenkor a rövid, kb 1.5 méteres hevedert a jármű lengőkarján átfűzzük és az első lökhárító alól kinyúló füleibe be tudjuk akasztani a csörlő horgát anélkül, hogy a horog megsértené a lökhárító fényezését.

Amennyiben akkumulátora lemerült, vagy felmondta a szolgálatot, akkor járművét csak a Bikázás  tudja életre kelteni, melynek eszközei a speciális, túlfeszültség ellen védett bikázó készülék, vagy a bikakábel. A Bikázás, kábeles indítás az egyszerűsége ellenére nem veszélytelen művelet, könnyen testi sérülést okozhat és a nem megfelelő eszköz használata esetén, kár keletkezhet a jármű elektromos rendszerében is, aminek a helyreállítási költsége meghaladhatja az autó értékét. Részletesebb leírást a Bikázás menüben olvashat. 

A fentieken kívül még fordítócsigára, feszítővasakta - pajszerokra, valamint sok kisebb kéziszerszámra és eszközre van szükség az autómentés folyamán, ezért nagyon fontos, hogy az autómentő hívásakor a lehető leg részletesebben írja körül járműve sérülését és elhelyezkedését.

Szolgáltatási területeink:

Autómentés a kijárási tilalom alatt

0-24 autószerviz

Bikázás

Autómentés és Autószállítás Magyarországon

0-24 Autómentés Csepel, autómentő Pesterzsébet, autómentés Ferencváros és autómentő Soroksár, non stop autómentés Budapest

0-24 autómentés és autószállítás Gyál - Vecsés - Üllő

0-24 Autómentés és Autószállítás Horvátországból

0-24 Autómentés és non stop Autószállítás Alsónémedi - Ócsa - Felsőpakony

0-24 autómentő Alsónémedi - Non stop autómentés Alsónémedi

0-24 autómentő Budapest - Non stop autómentés Budapest

0-24 autómentő Bugyi - Non stop autómentés Bugyi

0-24 autómentő Dabas - Non stop autómentés Dabas

0-24 autómentő Délegyháza - Non stop autómentés Délegyháza

0-24 autómentő Dunaharaszti - Non stop autómentés Dunaharaszti

0-24 autómentő Dunavarsány - Non stop autómentés Dunavarsány

0-24 autómentő Felsőpakony - Non stop autómentés Felsőpakony

0-24 autómentő Ferencváros - Non stop autómentés IX. kerület

0-24 autómentő Gyál - non stop autómentés Gyál

0-24 autómentő Halásztelek - Non stop autómentés Halásztelek

0-24 autómentő Ócsa - Non stop autómentés Ócsa

0-24 autómentő Inárcs - Non stop autómentés Inárcs

0-24 autómentő Lajosmizse - Non stop autómentés Lajosmizse

0-24 autómentő M0 - Non stop autómentés M0

0-24 autómentő M1 - Non stop autómentés M1

0-24 autómentő M3 autópálya - Non stop autómentés M3 autópálya

0-24 autómentő M5 autópálya - Non stop autómentés M5 autópálya

0-24 autómentő M6 autópálya - Non stop autómentés M6 autópálya

0-24 autómentő M7 - Non stop autómentés M7

0-24 autómentő Pest Megye - Non stop autómentés Pest megye

0-24 autómentő Pesterzsébet - Non stop autómentés XX. kerület

0-24 autómentő Ráckeve - Non stop autómentés Ráckeve

0-24 autómentő Soroksár - non stop autómentés XXIII. kerület

0-24 autómentő Szigethalom - Non stop autómentés Szigethalom

0-24 autómentő Szigetszentmiklós - Non stop autómentés Szigetszentmiklós

0-24 autómentő Taksony - Non stop autómentés Taksony

0-24 autómentő Üllő - non stop autómentés Üllő

0-24 autómentő Vecsés - Non stop autómentés Vecsés

0-24 autómentő XXI. kerület Csepel - Non stop autómentés Csepel XXI. kerület

Autómentés és autószállítás Dunaharaszti - Taksony - Szigethalom - Szigetszentmiklós

Non Stop autómentés és autószállítás Dunavarsány - Délegyháza - Bugyi

Autómentés és Autószállítás külföldről

0-24 Autómentés és Autószállítás Horvátországból

Autómentés Ausztriából

Autómentés Csehországból

Autómentés Szlovákiából

Autómentés Németországból